Scheiden en uw onderneming

Scheiden en eigen bedrijf

Als u gaat scheiden en er is een eigen bedrijf, zoals een eenmanszaak, V.O.F. of een B.V., dan kan de verdeling tussen u beiden een extra uitdaging zijn. Het gaat dan niet alleen om belangen van u beiden, maar ook om belangen van derden, zoals die van werknemers, klanten, financiers zoals banken en uiteraard de belastingdienst.

Huwelijkse voorwaarden en eigen bedrijf

Vaak zijn huwelijkse voorwaarden bepalend voor de verdeling van het eigen bedrijf. Als u gaat scheiden, worden deze uiteraard goed bestudeerd. U mag echter afwijken van de huwelijkse voorwaarden bij scheiding. U moet het dan wel eens zien te worden over de afwijkingen.

Uitkoop en voortzetting eigen bedrijf & alimentatie

Als in de scheidingsstukken een regeling wordt opgenomen ten aanzien van de uitkoop van een van beiden, dan kan dit een conflict met zich meebrengen. Als het uitkoopbedrag te hoog is, kan het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komen. Dit brengt dan mee, dat de ander niet geheel zijn of haar aandeel krijgt, maar een lager bedrag. Dit is meestal acceptabel als het voortbestaan van bedrijf met zich meebrengt, dat er inkomen is voor de betaling van kinderalimentatie en partneralimentatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.