Gefinancierde rechtsbijstand

Wij staan u in vrijwel alle gebruikelijke procedures bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand (in de wandelgangen “Pro Deo advocatuur”) zodra u daarvoor in aanmerking komt. Of u daarvoor in aanmerking komt wordt door de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR) bepaald. Dit is een instelling van de overheid die kijkt of uw inkomen of vermogen twee jaar geleden zodanig was dat u hiervoor in aanmerking komt. Aanvragen daarvoor doet u via ons. Wij geven uw naam en uw BSN nummer door aan de RvR en vermelden daarbij voor welk juridisch onderwerp u rechtsbijstand nodig heeft. Niet ieder onderwerp komt nl. daarvoor in aanmerking en ook het financieel belang van uw kwestie speelt een rol. Bij toewijzing daravan ontvangt u een zogenaamde TOEVOEGING.

Een eventuele toewijzing is altijd voorwaardelijk. Dit betekent dat u achteraf aan de RvR moet melden welk resultaat de procedure voor u heeft gehad. Ook wij moeten dat aan de RvR melden. Is het resultaat zodanig dat uw inkomen of vermogen daardoor boven de normen van de RvR vallen dan wordt de toevoeging met terugwerkende kracht ingetrokken en betaalt u alsnog zelf het overeengekomen tarief aan uw advocaat.

In onderstaand document van de RvR ziet u de huidige normen. Let op: het gaat dus om uw inkomen en, behalve bij echtscheidingen/verbreking samenwoning, dat van uw samenwonende partner van twee jaar geleden. De RvR onderzoekt dat aan de hand van uw BSN bij de belastingdienst. Is uw inkomen of uw vermogen nu veel lager dan wordt eerst een afwijzing gegeven door de RvR waarna binnen 6 weken peiljaarverlegging naar “nu” kan worden aangevraagd.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.